Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Teddy csoport

Csoportunk kiemelt feladata az anyanyelvi nevelés. Mindkét óvodapedagógus nagy jelentőséget tulajdonít a mesehallgatásnak, valamint a magyar kultúra átadásának a magyar népmesék, dalok, népi játékok által.
A csoportszoba tágas, világos, jól felszerelt. A csoport dekorációja mindig az adott évszaknak, ünnepnek megfelelő, olykor a témahetet is tükrözi. Mindhárom korcsoportnak megfelelő, gazdag játékeszközökkel rendelkezünk, emellett számos saját készítésű fejlesztő és ügyességi játék is megtalálható. A játéktereket úgy alakítottuk ki, hogy a gyermekek játéktevékenységeit legoptimálisabban szolgálják. Külön pihenő-kuckó és kreatív-sarok került kialakításra. A szabad játékot támogatjuk, a játékos tanulási tevékenységeket az adott téma hétnek megfelelően valósítjuk meg, illetve többször 2-3 hetes projekteket tervezünk. Ehhez kapcsolódnak a versek, mesék, énekes játékok, a kézi munkák is. Támogatjuk és hetente több alkalommal kínálunk sokszínű, változatos technikájú kreatív tevékenységeket, melyeket a csoportszobában, illetve az öltöző faliújságán helyezünk ki a szülők számára. Teret adunk az önálló próbálkozásoknak, alkotó tevékenységeknek, spontán tapasztalatszerzésnek.
Célunk, hogy a csoportunkba járó gyermekek érzelmi biztonságra leljenek, minden tevékenységünk alapja a gyermekközpontú, szeretetteljes bánásmód. Fontos számunkra, hogy minden kisgyermek saját, egyéni képességeinek megfelelően fejlődhessen.
A csoportba járó gyermekek száma 23 fő: 1 ismétlő nagycsoportos, 6 nagycsoportos, 6 középső csoportos, 10 kiscsoportos

A csoportban dolgozó felnőttek a 2023-2024-as nevelési évben:
  • Schmidtné Fenyvesi Gyöngyi - óvodapedagógus
  • Bencze Andrea - óvodapedagógus
  • Orsós Brigitta - szakképzett dajka